Ζωγραφική: Μόνα Λίζα

Ζωγραφική

Γεια σας φίλες και φίλοι! Πάλι μαζί! Όπως ξέρουμε οι Τέχνες είναι πολλές. Μπορούμε
να ξεκινήσουμε με την Ζωγραφική.

Ο πιο διάσημος πίνακας στον κόσμο είναι η Τζοκόντα ή Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Είναι κρεμασμένη στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Η Μόνα Λίζα είναι το πιο διάσημο χαμόγελο στον κόσμο και φημίζεται για το ότι από όπου κι αν την κοιτάξεις μοιάζει σαν να σε κοιτάει.
Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι δεν υπέγραψε ποτέ τον διασημότερο πίνακα του. Πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται το μουσείο του Λούβρου και ανυπομονούν να δουν το διασημότερο χαμόγελο του κόσμου, νομίζουν πως θα δουν έναν πίνακα μεγάλο, αλλά στην πραγματικότητα Η Μόνα Λίζα είναι ένας πίνακας πολύ μικρός.
Πολλοί πιστεύουν πως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ζωγράφισε τον εαυτό του ως γυναίκα, ενώ άλλοι πως η Μόνα Λίζα ήταν πραγματικό πρόσωπο, πως όταν ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι αποφάσισε να την ζωγραφίσει, ο άντρας της είχε πεθάνει και ο Ντα Βίντσι κάλεσε κλόουν για να την κάνουν να χαμογελάσει.


Αποτέλεσμα εικόνας για mona lisa original

Η Μόνα Λίζα κλάπηκε στις 21 Αυγούστου 1911. Την επόμενη μέρα, ο Λουί Μπερού, περπατώντας στο Λούβρο υπήρχαν τέσσερις σιδερένιοι πάσσαλοι όπου έπρεπε να βρίσκεται ο πίνακας. Ο Μπερού ενημέρωσε τον υπεύθυνο της ασφάλειας εκείνου του τομέα, οι οποίος νόμιζε πως ο πίνακας φωτογραφιζόταν για εμπορικούς λόγους. Λίγες ώρες αργότερα, ο Μπερού μαζί με τον επικεφαλής της ασφάλειας του τομέα επικοινώνησαν με τον επικεφαλής του τομέα, και επιβεβαιώθηκε πως η Μόνα Λίζα δεν βρισκόταν με τους φωτογράφους. Το Λούβρο έκλεισε για μια εβδομάδα για να διευκολυνθεί η έρευνα για την κλοπή.
Δύο χρόνια αργότερα ανακαλύφθηκε ο πραγματικός δράστης. Η Μόνα Λίζα είχε κλαπεί από τον Βινστέντζο Περούτζια, πρώην υπάλληλο του Λούβρου. Ο Περούτζια γνώριζε τον τρόπο να απομακρύνει την εικόνα από την κορνίζα, έτσι μπήκε στο Λούβρο και κατά την διάρκεια της ημέρας. Κρύφτηκε σε μια ντουλάπα και έκρυψε τον πίνακα κάτω από το παλτό του.
Ο Βινσέντζο Περούτζια όντας Ιταλός πατριώτης, πίστευε πως έπρεπε να επιστραφεί στην πατρίδα του.


Στο Μουσείο ντελ Πράδο το 2012 ανακοινώθηκε πως υπάρχει ένα αντίγραφο της Τζοκόντα, και δημιουργηθηκε την ίδια περίοδο με την αυθεντική Μόνα Λίζα. Ο δημιουργός του αντίγραφου δεν ήταν ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αλλά, πιθανά, ο Φραντσέσκο Μέλτσι, ένας μαθητής του ο οποίος την απεικόνισε αρκετά νεότερη. Χαρακτηριστικό του δεύτερου πίνακα είναι πως ο δημιουργός του έχει σχεδιάσει και φρύδια στην εικονιζόμενη, κάτι που λείπει πλήρως από τον αρχικό πίνακα. Πιστεύεται πως το αντίγραφο του ντελ Πράδο, απεικονίζει την Τζοκόντα πιο πιστά από τον πίνακα του Ντα Βίντσι.

Παρακαλούμε πολύ αν αυτό το κείμενο χρησιμοποιηθεί, να αναφερθεί ο τίτλος του ιστολογίου ως πηγή.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Released | The Isle of Dogs

Judging Books by their Covers | Expectations vs Reality

My Life in Books Tag