Ο Αθάνατος Γίγαντας έγινε... Θνητός

Η Φύση δεν είναι Τέχνη, φτιάχνει κάποιες από αυτές...

Γεια σας αγαπητοί μου αναγνώστες! Ελπίζω να περνάτε όμορφα το καλοκαίρι σας! Μιας και λέμε την λέξη "καλοκαίρι", νομίζω, οι περισσότεροι από εσάς θα περνάτε τις καλοκαιρινές διακοπές σας στη φύση. Ναι! Αυτό είναι ένα κομμάτι του θέματος μας σήμερα! Η φύση. 
Όπως μάλλον θα γνωρίζετε η Φύση δεν είναι Τέχνη! Η Φύση είναι αυτή που έφτιαξε κάποιες από όλες αυτές τις Τέχνες. Οι χαυλιόδοντες των  Ελεφάντων είναι ένα υλικό από το οποίο φτιάχνονται στολίδια και διακοσμητικά για τα σπίτια. Η Επίσημη ονομασία του υλικού είναι ελεφαντόδοντο. 
Ο 45χρονος Σατάο, ο μεγαλύτερος ελέφαντας, (με χαυλιόδοντες μήκους 2 μέτρων και βάρους 50 κιλών) δολοφονήθηκε από λαθροκυνηγούς στην Κένυα στο εθνικό πάρκο της Tsavo East. Ο Σατάο ήταν το εμβληματικό ζώο της Κένυας αλλά και ο στόχος των λαθροκυνηγών. Αξιοσημείωτο επίσης  είναι ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γίνει άλλη μια απόπειρα θανάτου του Σατάο. Ο ίδιος ελέφαντας είχε βρεθεί με δύο πληγές στα πλευρά του.   Τότε όμως, το τραύμα δεν ήταν βαθύ και με την βοήθεια του κτηνίατρου και του πρωσωπικού του πάρκου, κατάφεραν και τον ακινητοποίησαν ώστε το δηλητήριο να μην διαχυθεί.Το 2013 περισσότεροι από 20.000 ελέφαντες στην Αφρική δολοφονήθηκαν από λαθροκυνηγούς. Για να χρησιμοποιηθούν οι χαυλιόδοντες για διακοσμητικά, στολίδια, κτήρια και έπιπλα.
Παρακαλούμε πολύ αν αυτό το κείμενο χρησιμοποιηθεί, να αναφερθεί ο τίτλος του ιστολογίου ως πηγή.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Released | The Isle of Dogs

Judging Books by their Covers | Expectations vs Reality

My Life in Books Tag