Πύρινη ομορφιά

Πύρινη ομορφιά

Λάβα.
Τι σκέφτεσαι όταν ακούς αυτές τις λέξεις;
Μάλλον ηφαίστειο.
Εκτός, όμως από την φονική τους ικανότητα, κατέχουν και μία σημαντική θέση στην λίστα των πιο όμορφων φυσικών στοιχείων.

Οι παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο είναι από τρεις πανέμορφες εκρήξεις της Αίτνας (Σικελία), Γκρίμσβοτν και Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ (Ισλανδία)

Παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο - αναπαράσταση της έκρηξης του Βεζούβιου, και το χρονικό του ηφαιστείου της Σαντορίνης.Αίτνα (Ανατολική Σικελία - Ιταλία)

Η Αίτνα είναι ενεργό ηφαίστειο στις ανατολικές ακτές της Σικελίας και το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη (ύψος 3.350 μέτρα).
Οι παρακάτω μαγευτικές φωτογραφίες, είναι τραβηγμένες από τον φωτογράφο Marco Restivo, κατά την διάρκεια της τελευταίας του έκρηξης, τον Ιούνιο του 2015.
Για να δεις ένα βίντεο από την τελευταία της έκρηξη κάνε κλικ ΕΔΩ!


Γκρίμσβοτν (Ισλανδία)


Κάτω από τον παγετώνα Βατναζοκούλ , στα υψίπεδα της παγωμένης Ισλανδίας, βρίσκεται το ηφαίστειο Γκριμσβότν, με ύψος 1.725 μέτρα.


Κατά την διάρκεια της τελευταίας του έκρηξης, κεραυνοί κύκλωσαν το ηφαίστειο, και η στάχτη ταξίδεψε έως και την Βόρεια Ιρλανδία, και την Δανία.
Οι φωτογραφίες, από τον Terje Sordjerd.
Απολαύστε ένα βίντεο με την τελευταία του έκρηξη ΕΔΩ!

Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ (Ισλανδία)


Το Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ είναι ηφαίστειο της Ισλανδίας, στα νότια του νησιού, 125 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας Ρέικιαβικ. Με το ίδιο όνομα αναφέρεται και ο παγετώνας που καλύπτει τον ηφαιστειακό όγκο. Έχει ανύψωση 1.666 μέτρα.


Κατά την τελευταία του έκρηξη, διατάραξε τις αεροπορικές μεταφορές, με αποτέλεσμα 900 από τις 900.000 πτήσεις να ακυρωθούν.
Απολαύστε τις φωτογραφίες και το βίντεο!


Yours sincerely,


Παρακαλούμε πολύ αν αυτό το κείμενο χρησιμοποιηθεί, να αναφερθεί ο τίτλος του ιστολογίου ως πηγή.

YOU MIGHT ALSO LIKE

September Creatives 2017 | Back to school, Dreamcatcher

Released | To All the Boys I've Loved Before (2018) - spoiler free

Back to School DIYs: Notebooks and Weekly Calendar