Οδυσσέας Μουρ - η αναπτρεπτική σειρά βιβλίων του P.D. Baccalario

Οδυσσέας Μουρ - η αναπτρεπτική και συγκλονιστική σειρά βιβλίων του P.D. Baccalario

Ο Οδυσσέας Μουρ ειναι μια εφηβική σειρά βιβλίων περιπέτειας και φαντασίας αποτελούμενη από δώδεκα βιβλία.
Στην σειρά πρωταγωνιστούν τα αδέλφια Κόουβναντ (Τζέισον και Τζούλια) και ο κολλητός τους φίλος, ο Ρικ Μπάνερ. Στο έβδομο βιβλίο μπαίνει στην ιστορία και η Ανίτα Μπλουμ, μια δωδεκάχρονη που έχει μετακομίσει στην Βενετία, και ο κολλητός της φίλος εκεί, Τόμι (Τομάζο Ρανιέρι Στράμπι).
Μέχρι το έκτο βιβλίο, ο εχθρός των παιδιών ήταν η Ολίβια Νιούτον, μια νεαρή επιχειρηματίας, ενώ από το έβδομο μέχρι το τελευταίο ο Μαλάριους Βόινιτς, επικεφαλής της Λέσχης των Εμπρηστών.
Ο Τζέισον και η Τζούλια Κόουβναντ μετακομίζουν από το πολύβουο Λονδίνο στο σβησμένο από τους χάρτες και απομονωμένο Κίλμορ Κόουβ, στην Βίλα του Σάλτον Κλιφ, στην Έπαυλη Αργώ. Αυτή, και ολόκληρο το Κίλμορ Κόουβ εκπνέουν έναν αέρα μυστηρίου που θα κάνει τα παιδιά να θέλουν να το εξερευνήσουν... Και όντως, το μικρό χωριουδάκι στην Κορνουάλη κρύβει ένα μεγάλο μυστικό...

Βιβλίο 1ο: Η Πύλη του Χρόνου
Ο Τζέισον και η Τζούλια, δύο δίδυμα αδέρφια, μετακομίζουν από το πολύβουο Λονδίνο, στο Κίλμορ Κόουβ, ένα ξεχασμένο και απομακρυσμένο χωριό της Κορνουάλης. Δεν υπάρχει ιντερνετ, το τηλέφωνο δεν πιάνει καλά, ο δρόμος γεμάτος λακούβες.
Το σπίτι τους, η Έπαυλη Αργώ, είναι ένα τεράστιο χτίσμα στην κορυφή του βράχου του χωριού. Ο Τζέισον ελκείται από την μυστήρια ατμόσφαιρα του σπιτιού και αποφασίζει να το εξερευνήσει μαζί με τον νέο φίλο του, Ρικ Μπάνερ, παρασέρνοντας και την Τζούλια.
Γρήγορα, τα παιδιά ανακαλύπτουν στοιχεία που τα παρασέρνουν σε μια υπόθεση γεμάτη φαντασία...
Ανακαλύψτε το πρώτο βιβλίο του Οδυσσέα Μουρ, γεμάτο με αινίγματα!
Βιβλίο 2ο: Ο Μυστικός Λαβύρινθος
Για τα τρία παιδιά, η περιπέτεια έχει μόλις αρχίσει. Αναζητούν τον χάρτη του Κίλμορ Κόουβ, στην Αίγυπτο, στην Χώρα της Πουντ.
Ανακαλύπτουν και αποκρυπτογραφούν παράξενα μηνύματα που κανονικά, θα έδιναν οδηγίες για τα κατατόπια του χάρτη. Ο χάρτης, όμως, έχει μετακινηθεί από την θέση του, και τα τρία παιδιά πρέπει να ψάξουν στην... Ανύπαρκτη Αίθουσα για να τον βρουν.
Όμως... η Ομπλίβια Νιούτον, και το τσιράκι της, ο Μάνφρεντ κάνουν τα πάντα για να τους εμποδίσουν.
Η Έπαυλη Αργώ απειλείται και ο Νέστορας, ο κηπουρός, κάνει τα πάντα για να σώσει τα μυστικά της.
Στο δεύτερο βιβλίο γίνονται... τα πάντα, ή... ένα μικροσκοπικό μέρος τους...
Άραγε, τα παιδιά θα βρουν τον χάρτη, ή η Ομπλίβια Νιούτον και ο Μάνφρεντ θα τα καταφέρουν; Θα καταφέρει ο Νέστορας να προστατεύσει τα μυστικά της Έπαυλης Αργώ;
Βιβλίο 3ο: Ο Μυστικός Λαβύρινθος
Τα τρία παιδιά, γυρίζουν πίσω στο Κίλμορ Κόουβ και αναζητούν περισσότερες απαντήσεις στα ερωτήματά τους για αυτή την ιστορία που εμφανίστηκε απρόσμενα μπροστά τους.
Αποφασίζουν να εξερευνήσουν το λεγόμενο "Σπίτι με τους Καθρέπτες" την κατοικία του Πίτερ Δαίδαλου, ο οποίος εξαφανίστηκε από το χωριό μυστηριωδώς πριν πολλά χρόνια.
Ωστόσο, η πλούσια Ομπλίβια Νιούτον έχει την ίδια ιδέα, αφού γνωρίζει περισσότερα σε σχέση με αυτή την ιστορία.
Τι σχέση έχει ο Πίτερ Δαίδαλος με τον Οδυσσέα Μουρ και τον Νέστορα; Μπορεί ο Νέστορας να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν περισσότερα γι' αυτή την ιστορία;
Διαβάστε τα στο τρίτο βιβλίο του Οδυσσέα Μουρ.
Βιβλίο 4ο: Το Νησί με τις Μάσκες
Η Τζούλια, ο Τζέισον και ο Ρικ, ταξιδεύουν στην Βενετία του δέκατου όγδοου αιώνα και αναζητούν τον Πίτερ Δαίδαλο που γνωρίζει και κατέχει πολύ υλικό για την ιστορία των Πυλών. Η Ροσέλα και ο Αλμπέρτο Καλέρ τους βοηθούν και τους αποκαλύπτουν ένα τρομερό μυστικό. Η Ομπλίβια όμως, πάλι στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Στο Κίλμορ Κόουβ, υπάρχει αναταραχή, λόγω της άφιξης ενός ξένου που, όπως φημολογέιται από τους κάτοικους, είναι ο παλιός ιδιοκτήτης της Έπαυλης Αργώ, δηλαδή ο Οδυσσέας Μουρ. Στο μεταξύ, κλέφτες μπαίνουν στην Έπαυλη Αργώ, και ο Νέστορας με τον Τζέισον, με την βοήθεια του φαροφύλακα, Λεονάρντο Μινάξο, προσπαθούν να τους αποτρέψουν από το να κλέψουν τους θησαυρούς της.
Θα καταφέρουν τα τρία παιδιά να μάθουν την αλήθεια για τον Πήτερ Δαίδαλο; Ποια ήταν πραγματικά η Πηνελόπη Μουρ; Είναι αλήθεια ο ξένος ο Οδυσσέας;
Τα παιδιά, είναι λίγα βήματα από το να ανακαλύψουν την μισή αλήθεια για της Πύλες.


Βίβλιο 5ο: Οι Πέτρινοι Φύλακες


Η Ομπλίβια Νιούτον πραγματοποιεί την επιθυμία της και καταφέρνει να μπει στην Έπαυλη Αργώ και να διαβεί την Πύλη του Χρόνου. Για να την σταματήσουν, τα παιδιά, πρέπει να βρουν τον Μπλακ του Ηφαίστειο και να τους δώσει το Πρώτο Κλειδί.

Ο Τζέισον, η Τζούλια και ο Ρικ επιβιβάζονται στο τρένο της αιώνιας νεότητας και ταξιδεύουν στις υπόγειες σήραγγες του Κίλμορ Κόουβ.

Η περιήγηση στο εσωτερικό τους θα τους οδηγήσει στην αλήθεια.

Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Οδυσσέας Μουρ; Θα βρουν τα παιδιά τον Μπλακ το Ηφαίστειο; Τι συνέβη το Μεγάλο Καλοκαίρι, και ποιοι πήραν μέρος;
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, βρίσκονται στο πέμπτο βιβλίο του Οδυσσέα Μουρ, τους Πέτρινους Φύλακες!
Βιβλίο 6ο: Το Πρώτο Κλειδί
Ο Οδυσσέας Μουρ είναι ζωντανός και ο Ρικ το ανακάλυψε εισβάλλοντας στο σπιτάκι του Νέστορα. Η Τζούλια και ο Τζέισον έχουν παγιδευτεί στον Μεσαίωνα, στον Κήπο του Πάπα Τζάνι μαζί με την Ομπλίβια Νιούτον και τον Μάνφρεντ. Και οι τέσσερις ψάχνουν τον Μπλακ το Ηφαίστειο που όπως θεωρούν έχει το Πρώτο Κλειδί. Ο Ριγκομπέρτο και ο Νταγκομπέρτο βοηθούν τα δύο αδέρφια, αλλα οι φρουροί τα πιάνουν και τα κλείνουν στα μπουντρούμια στο ίδιο κελί με την Ομπλίβια Νιούτον και το τσιράκι της.
Άραγε θα καταφέρουν να ξεφύγουν τα δύο αδέρφια; Θα βρουν τα παιδιά το Πρώτο Κλειδί; Τι θα γίνει με την Ομπλίβια και τον Μάνφρεντ;
Ήρθε η στιγμή της αλήθειας. Επιτέλους τα παιδιά θα μάθουν τα πάντα σε σχέση με το Μεγάλο Καλοκαίρι και τον Οδυσσέα Μουρ.
Βιβλίο 7ο: Η Κρυμμένη Πόλη
Σε μία κρύπτη στο Σπίτι των Καλικάντζαρων, στην Βενετία, η Ανίτα Μπλουμ ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες σημειωματάριο κάποιου Μορίς Μορό. Διάφορες εικόνες εμφανίζονται και εξαφανίζονται, μιλάνε και είναι γραμμένο σε κώδικα. Το δείχνει στον φίλο της, τον Τόμι και εκείνος αναγνωρίζει το όνομα του Οδυσσέα Μουρ πάνω του. Τα δύο παιδιά, αποφασισμένα να μάθουν τι είναι γραμμένο στις σελίδες του, σκέφτονται να ταξιδέψουν έως το Κίλμορ Κόουβ για να συμβουλευτούν το Λεξικό των Ξεχασμένων Γλωσσών. Η Ανίτα πηγαίνει στο απομακρυσμένο χωριό και συναντάει τον Ρικ, τον Τζέισον και την Τζούλια.
Κάποιοι μαυροντυμένοι άνδρες, μια γυναίκα που ζητάει βοήθεια μέσα από το σημειωματάριο...
Τι σχέση έχει ο Μορίς Μορό, και ποιο είναι το Χωριό που Πεθαίνει;
Στο έβδομο βιβλίο αρχίζει η αναζήτηση για την προέλευση, τα μυστικά και την Δημιουργία των Πυλών!
Βιβλίο 8ο: Ο Άρχοντας των Κεραυνών
Η Ανίτα, ο Τζέισον και ο Ρικ προσπαθούν να βρουν το Χωριό που Πεθαίνει.  Την ίδια στιγμή, η Τζούλια, στην Έπαυλη Αργώ αναζητεί το  τέταρτο σημειωματάριο του Μορίς Μορό στο Κίλμορ Κόουβ, για να καταφέρει να επικοινωνήσει με τα τρία παιδιά. Οι τρεις φίλοι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στο χωριό και να σώσουν την τελευταία του κάτοικο. Σε αντίθεση, οι Εμπρηστές που επιδιώκουν να το καταστρέψουν, και το χωριό και το σημειωματάριο,  χρησιμοποιώντας το πανίσχυρό τους όπλο, τη φωτιά. Στο μεταξύ, στη Βενετία, ο Τομάζο έχει μπλέξει άσχημα. Ο Έκο τον κυνηγάει και ο Τομάζο δεν έχει καμία πιθανότητα να του ξεφύγει. Θέλει να παέι στο Κίλμορ Κόουβ από την Βενετία του 18ου αιώνα.
Θα βρουν τα παιδιά το Χωριό που Πεθαίνει; Ποιος έχει το τέταρτο αντίτυπο του Μορίς Μορό; Θα καταφέρει ο Τομάζο να ξεφύγει από τον Έκο;
Βιβλίο 9ο: Ο Λαβύρινθος της Σκιάς
Η δράση και η αγωνία κορυφώνονται στα ουράνια, καθώς ο Τζέισον, ο Ρικ και η Ανίτα είναι εγκλωβισμένοι στον Λαβύρινθο της Σκιάς, το υπόγειο αχανές πέρασμα που συνδέει όλους τους Φανταστικούς Τόπους μεταξύ τους. Θα ζήσουν συγκλονιστικά γεγονότα προσπαθώντας να βγούν από το Λαβύρινθο και θα αποκτήσουν απροσδόκητες γνώσεις σε σχέση με την Δημιουργία των Πυλών!
Στο μεταξύ, η Τζούλια και ο Τόμι, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους Εμπρηστές.
Ο Μαλάριους Βόινιτς, αποφασίζει να ταξιδεψει ο ίδιος στην Κορνουάλη, απογοητευμένος από την "ανικανότητα" των αδελφών Ψαλίδη, και του Έκο.
Στο ένατο βιβλίο της συνταρακτικής σειράς, αποκαλύπτονται απίστευτα, απροσδόκητα και απρόσμενα μυστικά!
Βιβλίο 10ο: Η Χώρα των Πάγων
Η Ανίτα, ο Τζέισον και ο Ρικ γυρνάνε στο Κίλμορ Κόουβ κουβαλώντας στο μυαλό τους μια τραγική αλήθεια: κάποιος ανάμεσά στους κατοίκους, τους υπονομεύει, κάποιος που ποτέ δεν έπαψε να μηχανορραφεί.
Στο μεταξύ, όσο τα παιδιά ήταν στον Λαβύρινθο προσπαθώντας να γυρίσουν στο Κίλμορ Κόουβ, μία πλημμύρα σάρωσε το χωριό, ξεκινώντας, ανεξήγητα από το Βιβλιοπωλείο της Καλυψώς.
Όλη η αλήθεια κρύβεται στην Αγάρθη σε μία μυθική πόλη κρυμμένη ανάμεσα στους πάγους των Ιμαλαίων, όπου ούτε ο Οδυσσέας Μουρ δεν κατάφερε να φτάσει.
Είναι η Πηνελόπη ζωντανή; Ποιός είναι ο προδότης στο Κίλμορ Κόουβ; Που οφείλεται η πλημμύρα, και τι θα ανακαλύψει ο Τζέισον στην Αγάρθη;
Βιβλίο 11ο: Ο Κήπος με τις Στάχτες
Υπάρχει ένα νησί, αφιλόξενο, απαγορευτικό και άγριο, χαμένο στον ωκεανό του χρόνου. Ο Οδυσσέας Μουρ ταξιδεύει εκεί μέσω των Πυλών, αλλά η Πύλη που οδηγεί στην Μυστηριώδη Νήσο έχει χαλάσει.
Δεν υπάρχει διέξοδος, αλλά εκεί βρίσκεται το κλειδί που θα τον οδηγήσει στην Πηνελόπη. Δεν ξέρει, όμως, ότι ένας παλιός εχθρός θα επιστρέψει για να πάρει την εκδίκησή του.
Η Ανίτα γυρνάει στο Λονδίνο και κάνει μια επίσκεψη στην Λέσχη των Εμπρηστών, και κάνει μια συναρπαστική ανακάλυψη, όπως άλλωστε και ο Τζέισον με την Τζούλια.
Ο Ρικ και ο Τόμι βρίσκονται στην Βενετία του δέκατου όγδοου αιώνα και συναντούν τον Πήτερ Δαίδαλο.
Άραγε θα ξεφύγει ο Οδυσσέας από το Νησί; Τι θα συμβεί με τον άσπονδο εχθρό του Οδυσσέα Μουρ; Και τι σχέση έχει κάποιος Καπετάνιος Σπένσερ με τις Πύλες;
Η Τελική Αναμέτρηση των Φανταστικών Ταξιδιωτών έχει αρχίσει!
Βιβλίο 12ο: Η Λέσχη των Φανταστικών Ταξιδιωτών
Το Κίλμορ Κόουβ δέχεται επίθεση. Ο Καπετάνιος Σπένσερ κατάφερε να φτάσει στο χωριό με το μπρίκι του, για να πάρει εκδίκηση από τον Οδυσσέα Μουρ. Όλοι οι κάτοικοι κινδυνεύουν. Ο Τζέισον και η Τζούλια τους οδηγούν σε ένα μυστικό καταφύγιο, ώστε να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τον σατανικό Σπένσερ. Αλλά για να τον σταματήσουν θα πρέπει πρώτα να βρουν το αδύναμο σημείο του... Εν τω μεταξύ ο Οδυσσέας Μουρ είναι αποφασισμένος να βρει τη γυναίκα του, Πηνελόπη, η οποία πέθανε πριν από πολλά χρόνια κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες: την τελευταία φορά που εθεάθη ήταν μαζί με τον Σπένσερ. Ποια είναι στ' αλήθεια η δασκάλα Στέλλα; Θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τον Καπετάνιο Σπένσερ; Τι απέγινε η Πηνελόπη; Τι γίνεται με τον Ρικ και τον Τόμι στην Βενετία; Το τελευταίο βιβλίο της σειράς, η τελική αναμέτρηση των Φανταστικών Ταξιδιωτών!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στην κοινότητά μου στο Google+ ΕΔΩ!
ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου σε σχέση με τον Οδυσσέα Μουρ ΕΔΩ!
Ενημερώνουμε τους αγαπητούς αναγνώστες πως οι περιλήψεις είναι γραμμενες από εμένα Δείτε το προφίλ Google+ μου εδώ, και θα βρείτε τις ίδιες στα παραπάνω links.

Yours sincerely,Παρακαλούμε πολύ αν αυτό το κείμενο χρησιμοποιηθεί, να αναφερθεί ο τίτλος του ιστολογίου ως πηγή.

YOU MIGHT ALSO LIKE

September Creatives 2017 | Back to school, Dreamcatcher

Released | To All the Boys I've Loved Before (2018) - spoiler free

Back to School DIYs: Notebooks and Weekly Calendar