Θεσσαλονίκη: Η πόλη της έμπνευσης

Θεσσαλονίκη, η πόλη της έμπνευσης

Δεν είναι παράξενο που δεν υπάρχει ακόμη καμιά ανάρτηση στο Πάσα... Τέμπο για την Θεσσαλονίκη, μιας και μένω και στην Θεσσαλονίκη; Ε, λοιπόν η ανάρτηση αυτή έφτασε!
Λοιπόν...
Αν αναρωτιέστε, το παρακάτω κείμενο το έχω γράψει εγώ, ναι, ναι...!Η Θεσσαλονική χαρακτηρίζεται ως πόλη 'κόσμημα' και αυτό δεν την αδικεί. Η ονομασία είναι απόλυτα δίκαια μιας και τα αξιοθέατα για να επισκεφτεί κάποιος τουρίστας είναι άπειρα, τα μεζεδοπωλεία μικρά και με εκλεπτυσμένα μεζεδάκια και η παραλία για να περπαήσει κανείς είναι απέραντη.


Αρχικά, ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της πόλης που με αυτό συμβολίζεται η Θεσσαλονίκη σε πολλούς χάρτες, είναι ο Λευκός Πύργος, ένα ψηλό, γκρίζο χτίσμα με δυο σειρές πολεμίστρες και την Ελληνική Σημαία στην κορυφή του. Χρησιμοποιείται, επίσης και ως εκθεσιακός χώρος, ενώ όταν πρωτοχτίστηκε αποτελούσε κομμάτι των τειχών της πόλης, και αργότερα Τουρκική φυλακή.
Η παραλία, επίσης είναι ένα ήρεμο και ηλιόλουστο μέρος το πρωί, αλλά και το βράδυ, δεν χάνει την ζωντάνια του, μιας και αυτοσχέδιες μπάντες και διάφορες θεματικές εκδηλώσεις 'παρελαύνουν' δίπλα στην θάλασσα. Το πρωί, μπορείτε να επισκεφτείτε τα άπειρα θεματικά πάρκα, να περπατήσετε δίπλα στην θάλασσα, ή να απολαύσετε μια ποδηλατάδα κάτω απ' τον ήλιο.


Στην συνέχεια, ανεβαίνοντας προς τα πάνω, περνάμε το άγαλμα του Ναύαρχου Βότση και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στεκόμαστε δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο και μπαίνουμε στο λεωφορείο 'Sight Seeing Tour' για να δούμε άλλα αξιοθέατα της πόλης. Περνάμε την Ροτόντα, ένα αληθινό στολίδι. Ο θόλος είναι κοσμημένος με μοτίβα χρωματιστά, λίγο παρακάτω βλέπουμε την Αψίδα του Γαλερίου ή αλλιώς Καμάρα. Οι κολώνες από αριστερά και δεξιά είναι σκαλεμένες με σχέδια πουλιών που κουρνιάζουν. Στην συνέχεια, περνάμε από την Αγία Σοφία, μια γιγάντια και πανέμορφη Χριστιανική εκκλησία με κήπο τριγύρω. Δίπλα, βλέπουμε τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ενώ παραδίπλα, μπορούμε να επισκεφθούμε την πλατεία Αριστοτέλους.


Εν συνέχεια, απομακρυνόμαστε από την Αγία Σοφία, μια γιγάντια και πανέμορφη χριστιανική εκκλησία με κήπο τριγύρω, με την αρχιτεκτονική της Βασιλικής με Τρούλο (στο κτίσμα κυριαρχεί ο οριζόντιος και ο κάθετος άξονας). Δίπλα, βλέπουμε, τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ενώ παραδίπλα μπορούμε να επισκεφθούμε την Πλατεία Αριστοτέλους.
Στην συνέχεια απομακρυνόμαστε στα Κάστρα, στην Άνω Πόλη. Τέλος, κατεβαίνουμε πίσω περνώντας από τα αξιοθέατα που είδαμε πριν.
Το λεωφορείο μας αφήνει δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο όπου μας αφήνει και σταματά.

Yours sincerely,


Παρακαλούμε πολύ αν αυτό το κείμενο χρησιμοποιηθεί, να αναφερθεί ο τίτλος του ιστολογίου ως πηγή.

YOU MIGHT ALSO LIKE

September Creatives 2017 | Back to school, Dreamcatcher

Released | To All the Boys I've Loved Before (2018) - spoiler free

Back to School DIYs: Notebooks and Weekly Calendar