The Hound of the Baskervilles by Sir Arthur Conan Doyle

Το Σκυλί των Μπάσκερβιλ - Άρθουρ Κόναν Ντόυλ

Hey, It's Rey!
Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε όλους! Λοιπόν, έρχομαι με ένα πολύ γνωστό βιβλίο. Μας έβαλαν να το διαβάσουμε στο σχολείο πριν τα Χριστούγεννα και τατάαν! Αυτή την στιγμή ακούω το Snow των Red Hot Chili Peppers... Hey ohh, listen what I say ohhh
Σταματάω την χαζομάρα.ΛΟΙΠΟΝ, το Σκυλί των Μπάσκερβιλ είναι ένα από τα πιο γνωστά βιβλία μυστηρίου από έναν ειδικό του είδους του, του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, σχετικά με έναν ειδικό στο να λύνει μυστήρια, τον πανσίγνωστο Σέρλοκ Χολμς... Ναι, έγινε και ακόμη πιο πανσίγνωστο από την σειρά του BBC - Sherlock. Η ατμόσφαιρα του βιβλίου σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να συμμετέχεις στην ιστορία, σε κάνει να αισθάνεσαι φοβισμένος και περίεργος για το τι θα συμβεί στην συνέχεια. Εν τέλει, η λύση φανερώνεται και μας εκπλήσει.Περίληψη:
Ένας παλιός θρύλος, η κατάρα της οικογένειας, επιμένει να κατατρέχει τον οίκο των Μπάσκερβιλ. Ένα πελώριο κυνηγόσκυλο-φάντασμα, με μάτια και στόμα που ξερνούν φωτιά, κυνηγά και σκοτώνει κάθε κληρονόμο που θα τολμήσει να κατοικήσει τον πύργο. Ο δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς αναλαμβάνει να λύσει το πυκνό μυστήριο και να διαλύσει τη σκοτεινή δεισιδαιμονία που ταράζει τον ύπνο των Μπάσκερβιλ και όλης της περιοχής.Η Περίληψη του Graphic Novel από τον Ίαν Έτζιντον και τον Ι. Ν. Τζ. Κάλμπαρντ:
"Τι σημαίνουν όλα αυτά, Χολμς;"
Ένα στραπατσαρισμένο μπαστούνι, μια χαμένη μπότα, ένα ξεχασμένο οικογενειακό πορτρέτο,
ένας δραπέτης κατάδικος και η προαιώνια κατάρα ενός Σκύλου-φαντάσματος...Ο διάσημος
ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς θα χρειαστεί όλες του τις δυνάμεις "στοιχειώδους" εξαγωγής
συμπερασμάτων, καθώς και την ανεκτίμητη βοήθεια του αφοσιωμένου φίλου του, δόκτορα
Γουότσον, για να λύσει το τρομακτικό μυστήριο της πιο φημισμένης υπόθεσής τους...
"Πρόκειται για φόνο, Γουότσον..."
SPOILERS
1. Λοιπόν, ο Σέρλοκ έχει όπως όλοι ξέρουμε και από την σειρά του BBC έναν απόλυτα διαφορετικό τρόπο σκέψης. Πρώτα παρατηρεί και ποτέ δεν μιλάει πριν σκεφτεί τι θα πει και αν τα συμπεράσματά του ήταν σωστά πρώτα. Επιπλέον, όταν έρχεται σε ένα συμπέρασμα σχετικά με κάποια κατάσταση ή κάποιον άνθρωπο περιμένει και ύστερα αποκαλύπτει τα συμπεράσματά του και πως ανακάλυψε ό,τι ανακάλυψε. Αυτη η 'καθυστέρηση' γεννάει το σασπένς, την αγωνία και την ανυπομονησία μας για το τι θα συμβεί στην συνέχεια. Επίσης, η στρατηγική του Σέρλοκ έρχεται σε αντίθεση με την παράδοση, καθώς χρησιμοποιεί την λογική του, η οποία βασίζεται στην επιστήμη.2. Κατά την διάρκεια της ιστορίας, υπάρχει ποικιλία υπόπτων την οποία δεν καταλαβαίνουμε απολύτως πάντα. Στο τέλος του βιβλίου και στην λύση του μυστηρίου όταν η περιέργειά μας έχει φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, ξαφνιαζόμαστε από την "λύση".3. Η αγωνία γεννάει το σασπένς και την ίντριγκα, το οποίο εμπλουτίζει την αγωνία και την έκπληξή μας στο τέλος. Τέσσερις αλληλένδετες πτυχές.
4. Η έπαυλη των Μπάσκερβιλ είναι σε έναν τρομακτικό και σκοτεινό βάλτο, περικυκλωμένο από ομίχλη. Αυτή η μυστηριώδης αύρα της τοποθεσίας υποστηρίζει την μυστήρια ατμόσφαιρα του βιβλίου.5. O Σερ Τσαρλς είναι ένας γενναιόδωρος και πλούσιος άντρας που έμενε στην έπαυλη των Μπάσκερβιλ Είναι το θύμα και φίλος με τον Δόκτωρ Μόρτιμερ.
6. Ο Σερ Χένρυ είναι ο ανηψιός του Σερ Τσαρλς και κατοικεί στον Καναδά. Είναι ο κληρονόμος της περιουσίας των Μπάσκερβιλ και γι' αυτό είναι πολύ φοβισμένος. Επιπλέον, ο πατέρας του ήταν ένας μοχθηρός άντρας, σαν τον πρόγονό του, τον Χούγκο Μπάσκερβιλ.7. Ο Μπάριμορ είναι καχύποπτος, ψυχρός και φαίνεται σαν να κρύβει κάτι. Αποκαλύπτεται πως κρύβει τον αδελφό της γυναίκας του στο σπίτι, τον Σέλντεν, ο οποίος έχει δραπετεύσει από την φυλακή. Ο Σέρλοκ τον υποψιάζεται και κατά την διάρκεια των πρώτων κεφάλαιων του βιβλίου διότι είναι παρόμοιος με τον άντρα τον οποίον είδαν στο Λονδίνο.8. Ο Χούγκο Μπάσκερβιλ μου έσπασε τα νεύρα, πραγματικά πολύ κακός τύπος.9. Ο Σέρλοκ και ο Γουάτσον έχουν μια πολύ στενή σχέση και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον αφού ο Σέρλοκ στέλνει τον Γουάτσον στο έλος για να προστατέψει τον Σερ Χένρυ και να ανακρίνει τους Μπάριμορ και τους γείτονες.
10. Ο Χολμς είναι αισιόδοξος και ήσυχος που κρατάει τις σκέψεις του για τον εαυτό του και χρησιμοποιεί την λογική του και την επιστήμη για να εξηγήσουν μεταφυσικά γεγονότα. Ξέρει πως είναι εξπέρ σ' αυτό που κάνει αλλά ποτέ δεν κάνει κάποιον να αισθανθεί κατώτερος.
11. Ο Γουάτσον είναι ένας ομιλητικός και κοινωνικός άντρας ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι γιατρός επηρεάζεται από τις φήμες περί μεταφυσικού. Σέβεται τον Σέρλοκ και βοηθιέται από αυτόν κατά την διάρκεια της έρευνας. Επιπλέον, είναι ο αφηγητής της ιστορίας. (Λατρεύω την παρακάτω εικόναα ♥)


12. Στο Σκυλί των Μπάσκερβιλ, το μυστήριο με το εξαφανισμένο παπούτσι στο ξενοδοχείο είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του Σέρλοκ, καθώς ένα παπούτσι δεν είναι και το πιο πολύτιμο αντικείμενο να κλέψει κάποιος από κάποιον πλούσιο άντρα.
13. Επιπλέον, παρατήρησε την ομοιότητα ανάμεσα στον Στάπλετον και στον αδελφό του Σερ Τσαρλς. Η φύση δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο Σέρλοκ ανακάλυψε την στενή σχέση που είχαν μεταξύ τους και αυτό τον οδήγησε κατευθείαν στην λύση της υπόθεσης.14. Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο ότι ο Χολμς βοηθιέται από τις αναφορές του βοηθού και φίλου του, Δόκτωρ Γουάτσον. Οι πληροφορίες, τις οποίες παραχώρησε ο Γουάτσον έστησε τα θεμέλια για να βοηθήσει να λύσει το μυστήριο.
15. Δεν συμπάθησα, επίσης πολύ έναν γείτονα, τον Φρανκλαντ - όχι ότι συμπάθησα τον Στάπλετον δηλαδή.16. Είχα καταλάβει από πριν πως μάλλον η δις Στάπλετον ήταν γυναίκα του Στάπλετον και όχι αδελφή του.
17. Ο Μόρτιμερ στην αρχή δεν μου πολυγέμιζε το μάτι (ότι είχε κάνει εκείνος - μιας και ήταν γιατρός - τον Σερ Τσαρλς να πιστέψει τον θρύλο κ.λπ.) αλλά μετά κατάλαβα πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.18. Επειδή γενικότερα διαβάζω μεταφυσικά κ.λπ. πίστεψα πως θα μπορούσε να είναι ο σκύλος μεταλλαγμένος από πειράματα κ.λπ. Τελικά ήταν απλώς ένας μεταμφιεσμένος σκύλος... πιο απλό πεθαίνεις.

Και για να προλάβω οποιαδήποτε αντίδραση: Τα επεισόδια του Sherlock είναι based οn novels by Arthur Conan Doyle δεν είναι το ίδιο. Επίσης, όσες εικόνες έχουν πάνω την μονογραφή 'SP' είναι δημιουργημένες από τον κύριο Sidney Paget.
Επίσης, παρακάτω υπάρχουν κάποιες υ-πε-ρο-χες εικόνες: look!

1. Τα σχέδια του σπιτιού του Σέρλοκ και του Γουάτσον: 221b Baker Street2. O Δρ. Μόρτιμερ, ο Χολμς και ο Γουάτσον - καλά, αυτήν την λατρεύω!


3. Καλά, και αυτή μου αρέσει πάρα πολύ, ειδικά το hound από πίσω.

 4. Και, ναι! Να μια εικόνα που έχει τον Σέρλοκ να παίζει βιολί!
Κοινοποίηση, εγγραφή, σχόλιο, πλίιιζ! ♥
Αυτά για την ώρα. Όχι; Όχι.
Προσπαθώ να ανεβάζω πολύ πριν αρχίσουν τα σχολεία, γι' αυτό και ανεβάζω τόσο πολύ. Σκεφτηκά σχολείο. Θα αρχίσω να κλαίω. Ξεχνα το, Ελευθερία ξέχνα το!Πρέπει να δημιουργήσω κι εγώ ένα Mind Palace σαν τον Benedict Cumberbatch. xDYours sincerely,


YOU MIGHT ALSO LIKE

September Creatives 2017 | Back to school, Dreamcatcher

Released | To All the Boys I've Loved Before (2018) - spoiler free

Back to School DIYs: Notebooks and Weekly Calendar