Judging Books by their Covers | Expectations vs Reality

Κρίνω 10 Βιβλία από τα εξώφυλλά τους

Hey, It's Rey!
"Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του" λέει ένα διάσημο moto(;). Προσωπικά πιστεύω πως ένα βιβλίο σε προσελκύει αν το εξώφυλλο είναι φροντισμένο, ωραίο κ.λπ. Για παράδειγμα, η Επιλογή με τράβηξε εξαιτίας του εξωφύλλου του πρώτου βιβλίου. Ήθελα για αρκετό καιρό να κάνω αυτήν την ανάρτηση, και επιτέλους έφτασε η ώρα που θα αξιολογήσω και θα προσπαθήσω να εξηγήσω με τι έχουν να κάνουν 10 best sellers, βιβλία υπό έκδοση ή νέας κυκλοφορίας, βασιζόμενη στο εξώφυλλά τους, χωρίς να τα έχω διαβάσει ή να θυμάμαι περιλήψεις κ.λπ. Επίσης, δεν θέλω να προσβάλλω ούτε κάποιον συγγραφέα ή τους φανς κάποιων από αυτών των βιβλίων, απλώς λέω την γνώμη μου χωρίς καν να γνωρίζω εάν έχει κάποια βάση ή όχι. Λοιπόν, ξεκινάω...
Η Τριλογία της Συνομωσίας 2 - Ο Χάρτης της Μοίρας
Μάγκι ΧολExpectations:
Λοιπόν, απ' ό,τι ξέρω είναι το σίκουελ του Εγώ κι Εσύ, οπότε πρόκειται για κάτι ρομαντικό. Δεν έχω διαβάσει ούτε το πρώτο ούτε αυτό, οπότε δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται. Λοιπόν, υποθέτω πως θα είναι σε κάποιον άλλο κόσμο στο μέλλον ή σε κάτι άλλο, για μια κοπέλα από κάποια αρχοντική οικογένεια ας πούμε. Κάτι τέτοιο. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το εξώφυλλο, το βιβλίο όμως δεν ξέρω αν θα με ενδιέφερε το στόρυ.

Reality:
Δύο εβδομάδες. Τόσο χρειάστηκε για να αλλάξει μια για πάντα η συνηθισμένη ζωή της Έιβερι Γουέστ. Μέσα σε δύο εβδομάδες ανακάλυψε ότι ήταν κληρονόμος της πιο ισχυρής οικογένειας μιας μυστικής κοινωνίας με το όνομα Κύκλος, έμαθε ότι η μητέρα της αιχμαλωτίστηκε από εχθρούς του Κύκλου και η ίδια η Έιβερι ερωτεύτηκε ένα αγόρι που δεν επιτρεπόταν να αγαπήσει, ενώ γνώρισε κι αυτόν που ήταν γραφτό να είναι το ταίρι της.
Τώρα η Έιβερι διασχίζει ωκεανούς, ψάχνοντας για στοιχεία που θα αποκαλύψουν την αλήθεια για τον Κύκλο και θα απελευθερώσουν την ίδια και τη μητέρα της προτού να είναι αργά. Στο πλευρό της στέκονται τα δύο αγόρια: ο Τζακ, πιστός και αποφασισμένος να τη βοηθήσει ακόμη και εις βάρος του καθήκοντός του, και ο Στέλαν, που μέρα με τη μέρα συνδέεται όλο και πιο στενά με την Έιβερι, κάνοντάς τη να αμφισβητεί τα πάντα. 
Στο τέλος ενός ξέφρενου κυνηγητού, από τα νησιά της Ελλάδας μέχρι το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών, οι τρεις νέοι έρχονται αντιμέτωποι με μια απίστευτη αποκάλυψη που θα μπορούσε να καταστρέψει τον κόσμο. Η Έιβερι πρέπει επιτέλους να δει κατάματα την αλήθεια: Στον κόσμο του Κύκλου κανείς δεν είναι ό,τι φαίνεται. 

Άγγελοι 5 - Η Συγχώρεση
Λόρεν Κέιτ


Expectations:

Όχι. Όχι. Όχι. Μου φαίνεται όλο πολύ wannabe. Πολύ δεύτερο, χωρίς να θέλω να προσβάλλω το οτιδηποτε, προσωπικά δεν μου αρέσει. Από τον τίτλο και τον τίτλο του σίκουελ εώς τον και καλά θεούλη στο εξωφυλλο με απωθεί 100%. Το μόνο που μου αρέσει είναι: η γραμματοσειρά, τα χρώματα και το background. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι best seller η κάτι τέτοιο, αλλα δεν θέλω. Όχι. Όχι. Όχι. Λογικά θα είναι κάτι παρόμοιο με τα βιβλία και τις ταινίες με τους βρικόλακες και τους λυκάνρωπους και καλά ρομαντικό. Twilight sampled. Όχι οτι μου αρέσει το Twilight, αλλά τουλάχιστον θα είναι καλύτερο από αυτήν την σειρά ή τους Γαλαζοαίματους κ.λπ.

Reality:
Όλες οι ιστορίες έχουν τη σκοτεινή τους πλευρά, και η συγκεκριμένη ανήκει στον Καμ, το γοητευτικό «κακό παιδί» της σειράς ΑΓΓΕΛΟΙ.
Ο Καμ πέρασε πάρα πολύ καιρό στην Κόλαση και ξέρει καλά τι σημαίνει να σε καταδιώκουν. Και η καινούργια κόλαση γι’ αυτόν είναι το λύκειο όπου η Λίλιθ, το κορίτσι με το οποίο είναι βαθιά ερωτευμένος, εκτίει μια τιμωρία για τα δικά του εγκλήματα. 
Ο Καν έβαλε ένα στοίχημα με τον Λούσιφερ: έχει δεκαπέντε μέρες στη διάθεσή του για να πείσει τη Λίλιθ να τον αγαπήσει και πάλι. Αν τα καταφέρει, θα ζήσουν για πάντα μαζί. Αν αποτύχει, όμως, η Κόλαση του επιφυλάσσει μια ξεχωριστή θέση, μια θέση μόνο για εκείνον. 
Το ρολόι μετράει αντίστροφα…

Endgame 3 - Οι Κανόνες του Παιχνιδιού
Τζέιμς Φρέι & Νιλς Τζόνσον - Σέλτον


Expectations:
Δεν ξέρω καθόλου περί τίνος πρόκειταί, καθώς δεν υπάρχει και καμιά φιγούρα ή κάτι παρόμοιο στο εξώφυλλο. Ένα ξέρω, οτι δεν ξέρω τίποτα (τι λέω;). Το εξώφυλλο είναι ωραίο, ειδικά αυτό το σήμαμε τα φίδια...

Reality:
Στο Κάλεσμα, ο kepler 22b είπε στους Παίκτες: «Οι κανόνες του Endgame είναι απλοί. Βρείτε τα κλειδιά με τη σειρά και φέρτε τα σ’ εμένα».
Για τη Σάρα, τον Ιάγκο, την Άσλινγκ, τον Μακάμπι, τη Σάρι, τον Αν και τον Χιλάλ, το Endgame έχει φτάσει στην τελική φάση. Το Κλειδί της Γης και το Κλειδί του Ουρανού έχουν βρεθεί και απομένει ένα: το Κλειδί του Ήλιου. Είναι το μοναδικό που μπορεί να βοηθήσει έναν Παίκτη να σώσει τον πολιτισμό του, ενώ οι υπόλοιποι θα χαθούν. Και μόνο ένας μπορεί να νικήσει.
Ίσως, όμως, οι κανόνες να μην είναι τόσο απλοί. Ίσως το kepler 22b να τους έχει διατυπώσει λάθος. Ίσως να υποτίμησε τους Παίκτες.
Δυτική Βεγγάλη, Ινδία 
Ο Μακάμπι έχει το Κλειδί της Γης και το Κλειδί του Ουρανού και είναι αποφασισμένος να βρει το Κλειδί του Ήλιου. Παίζει για να κερδίσει. Αλλά στο Endgame όλα μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. 
Καλκούτα, Ινδία 
Ο Αν Λιου Παίζει για τον θάνατο. Τα τικ του έχουν επιστρέψει, το μυαλό τού παίζει περίεργα παιχνίδια. Σκοπός του είναι να σταματήσει το Endgame και να καταστρέψει τον κόσμο. 
Σικίμ, Ινδία 
Η Άσλινγκ, η Σάρα, ο Ιάγκο, η Σάρι και ο Χιλάλ έχουν την ίδια αποστολή• να σταματήσουν το Endgame. Το Κλειδί του Ήλιου δεν πρέπει να βρεθεί. Διότι γι’ αυτούς τους Παίκτες οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει.
Για όποιον λόγο κι αν Παίζουν, όμως, όλοι οι Παίκτες έχουν κάτι κοινό: είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. 
ΛΥΣΤΕ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ. 
ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ. 
ΤΟ ENDGAME ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΤΟ ENDGAME ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.


Τέσσερα

Βερόνικα Ροθ


Expectations:
Απ' ό,τι καταλαβαίνω, θα είναι για την ζωή του Four, από το Divergent. Δεν ξέρω τι άλλα. Το εξώφυλλο ωραίο είναι, ο τίτλος δεν μου αρέσει και τόσο πάντως. Αυτά. Δεν ξέρω τι άλλα να πω.

Reality:
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ 
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ 
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ 
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ 
Δυο χρόνια πριν, η Τρις Πράιορ έκανε την επιλογή της, το ίδιο και ο δεκαεξάχρονος γιος του ηγέτη της φατρίας της Αυταπάρνησης. Η μεταφορά του Τομπάιας στους Ατρόμητους είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή. Εκεί δε θα τον αποκαλούν με το όνομα που του έδωσαν οι γονείς του. Εκεί δε θα αφήσει τον φόβο να τον μετατρέψει σ’ ένα δειλό παιδί. 
Βαφτισμένος «Τέσσερα», ανακαλύπτει κατά τη μύησή του ότι θα πετύχει μεταξύ των Ατρομήτων και ότι πρέπει να διεκδικήσει τη θέση του στην ιεραρχία. Οι αποφάσεις του θα φέρουν στο φως μυστικά που θα μπορούσαν να απειλήσουν το μέλλον του. 
Δυο χρόνια μετά, ο Τέσσερα αναλαμβάνει δράση, αλλά η κατάσταση δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη. Η νέα πρώτη μυούμενη ίσως τα αλλάξει όλα αυτά. Μαζί της, ο τρόπος να κάνουν τον κόσμο τους πιο σωστό παίρνει σάρκα και οστά. Μαζί της, ίσως καταφέρει να γίνει και πάλι ο Τομπάιας.
Το τέταρτο βιβλίο στη σειρά Απόκλιση περιλαμβάνει τέσσερις ιστορίες από την οπτική του Τομπάιας, καθώς και τρεις συμπληρωματικές σκηνές που θα δώσουν στους φανατικούς αναγνώστες την ευκαιρία να διεισδύσουν για άλλη μια φορά στον συναρπαστικό κόσμο της Βερόνικα Ροθ.


Πως να γίνεις δημοφιλής

Μάγια Βαν ΓουάγκενενExpactations:
Λοιπόν, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό, είναι πως είναι μια κοπέλα που θέλει να γίνει όπως όλοι οι άλλοι, για να γίνει δημοφιλής ανάμεσα σε όλους τους άλλους. Στο τέλος μάλλον καταλαβαίνει πως το καλύτερο ειναι να είναι ο εαυτός σου. Επειδή ήμουν σε αυτήν την θέση για λίγο καιρό, και ξέρω ακριβώς πως είναι.

Reality:

Είναι δυνατόν τα ρόλεϊ, οι κορσέδες, η βαζελίνη και μια σειρά πέρλες να κάνουν ένα ντροπαλό κορίτσι να βγει από το καβούκι του; Η Μάγια Βαν Γουάγκενεν πρόκειται να το μάθει πολύ σύντομα. 
Η Μάγια δεν ήταν ποτέ δημοφιλής. Μάλλον ανήκε κάπου στον πάτο της κοινωνικής ιεραρχίας, «στο χαμηλότερο επίπεδο ανθρώπων στο σχολείο που δεν πληρώνονται για να είναι εκεί». Προτού ξεκινήσει την Τρίτη Γυμνασίου, όμως, αποφασίζει να κάνει ένα διαφορετικό κοινωνικό πείραμα: να ακολουθήσει για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έναν οδηγό της δεκαετίας του ’50 με θέμα «Πώς να γίνεις δημοφιλής», γραμμένο από την Μπέτι Κορνέλ, πρώην έφηβο μοντέλο. 
Τα αποτελέσματα είναι ξεκαρδιστικά, συχνά στενόχωρα αλλά γεμάτα εκπλήξεις. Με χιούμορ και χάρη, το ταξίδι της Μάγια θα προσφέρει στους αναγνώστες όλων των ηλικιών ένα μάθημα αυτοπεποίθησης και θα τους βοηθήσει να καταλάβουν τι πραγματικά σημαίνει να είσαι δημοφιλής.


Origin

Νταν ΜπράουνExpectations:
Λοιπόν, το εξώφυλλο του ελληνικού βιβλίου δεν έχει και πολλά για να πω, οπότε θα μιλήσω για το συγκεκριμένο. Σόου, προφανώς, αυτήν την φορά ο Ρόμπερτ Λάνγκτον έχει μπλεξίματα στην Βαρκελώνη, αφού στην φωτογραφία φαίνεται η Σαγράδα Φαμίλια. Πολύ πιθανόν, να έχει να κάνει για την καταγωγή του ανθρώπινου είδους βάση στον τίτλο του. Αυτά μπορώ να σκεφτώ.

Reality:
ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ 
Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ 
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ 
Μπιλμπάο, Ισπανία 
Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον, καθηγητής συμβολολογίας και θρησκευτικής εικονολογίας στο Χάρβαρντ, επισκέπτεται το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ για να παραστεί στην ανακοίνωση μιας σημαντικής ανακάλυψης που πρόκειται να αλλάξει για πάντα το πρόσωπο της επιστήμης. Οικοδεσπότης είναι ο Έντμοντ Κιρς, ένας σαραντάρης δισεκατομμυριούχος μελλοντολόγος, με καταπληκτικές, υψηλής τεχνολογίας εφευρέσεις και προκλητικές προβλέψεις που τον έχουν κάνει παγκοσμίως διάσημο. Ο Κιρς, που ήταν ένας από τους πρώτους μαθητές του Λάνγκτον στο Χάρβαρντ πριν από είκοσι χρόνια, πρόκειται να αποκαλύψει ένα εκπληκτικό επίτευγμα που θα δώσει απαντήσεις σε δύο από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα για την ανθρώπινη ύπαρξη. Όμως η βραδιά σύντομα εξελίσσεται στο απόλυτο χάος, η ανακάλυψη του Κιρς κινδυνεύει να χαθεί για πάντα και ο Λάνγκτον αναγκάζεται να δραπετεύσει από το Μπιλμπάο μαζί με την Άμπρα Βιδάλ, την όμορφη διευθύντρια του μουσείου, και να καταφύγουν στη Βαρκελώνη σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον κρυφό κωδικό πρόσβασης που θα ξεκλειδώσει το μυστικό του Κιρς. 
Μέσα από σκοτεινούς διαδρόμους κρυφής ιστορίας και ακραίας θρησκείας, ακολουθώντας ίχνη της σύγχρονης τέχνης αλλά και αινιγματικά σύμβολα, ο Λάνγκτον και η Βιδάλ πρέπει να ξεφύγουν από έναν βασανισμένο διώκτη, που φαίνεται πως διαθέτει ισχυρούς συμμάχους στα ίδια τα Βασιλικά Ανάκτορα της Ισπανίας και ο οποίος δε θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να κάνει τον Κιρς να σιωπήσει. 
Το πιο ευφάνταστο και ιδιοφυές μυθιστόρημα του Dan Brown.


Κάνε να χιονίσει

Τζον Γκριν, Μορίν Τζόνσον, Λόρεν Μάιρακλ


Expectations:
Δεν ήξερα καν αυτό το βιβλίο, και είναι μια καλή ευκαιρία να μάθω περί τίνος πρόκειται. Μπορεί να είναι κάπως ρομαντικό, ή κάτι τέτοιο. Δεν έχω καμιά ιδέα. Πάντως έχει πολύ ωραίο εξώφυλλο και ωραίο τίτλο.

Reality:
Παραμονή Χριστουγέννων και η χειρότερη χιονοθύελλα όλων των εποχών μεταμορφώνει μια μικρή πόλη σε ρομαντικό καταφύγιο, σαν αυτά που βλέπεις στις ταινίες. Ή περίπου. Στο κάτω κάτω κανείς δε θα περίμενε ότι μια περιπλάνηση μέσα στο κρύο, στη μέση του πουθενά, θα κατέληγε σ’ ένα μεθυστικό φιλί από έναν γοητευτικό ξένο. Και κανένας δε θα σκεφτόταν ότι μια βόλτα μέχρι ένα μαγαζί με βάφλες, θαμμένο στο χιόνι, θα οδηγούσε στον έρωτα με έναν παλιό φίλο. Ή ότι η ανακάλυψη της αληθινής αγάπης θα άρχιζε με μια βασανιστική πρωινή βάρδια σ’ ένα καφέ. 
Χάρη σε τρεις από τους καλύτερους και πλέον ευπώλητους συγγραφείς εφηβικής λογοτεχνίας παγκοσμίως –τον Τζον Γκριν, τη Μορίν Τζόνσον και τη Λόρεν Μάιρακλ–, η μαγεία των γιορτών αναδεικνύεται μέσα από τρεις διασκεδαστικές και τρυφερές αλληλένδετες ιστορίες αγάπης, ρομαντισμού και φιλιών που κόβουν την ανάσα.


Η Τριλογία της Συνομωσίας 3 - Ως τα πέρατα του Κόσμου

Μάγκι Χολ


Expectations:
Το τελευταίο βιβλίο (μάλλον) της Τριλογίας της Συνομωσίας. Μου αρέσει το φόντο πάρα πολύ και τα μαλλιά της τύπισσας... Τι άλλα;

Reality:
Ο Κύκλος τής ανήκει. Όμως η Έιβερι έχασε όλα τα άλλα: τη μητέρα της, την οικογένεια που μόλις ανακάλυψε ότι είχε, το μοναδικό αγόρι που εμπιστευόταν. Τώρα, απέναντι σε μια απίστευτη δύναμη, σε μια επικίνδυνη πλεκτάνη που την κάνει να αμφισβητεί όποιο συναίσθημα ένιωσε ποτέ, έχει την ιερή αποστολή να βρει τη θεραπεία για τον ιό που κάνει το ίδιο της το αίμα θανατηφόρο. 
Και η καταστροφή δεν αργεί να έρθει. Η Έιβερι και η παρέα της, ο Στέλαν, ο Τζακ και η Έλοντι, γίνονται οι νούμερο ένα καταζητούμενοι στον κόσμο. Για να καθαρίσουν το όνομά τους και να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στις οικογένειες του Κύκλου προτού ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, πρέπει να ριχτούν σε ένα ανελέητο κυνήγι προκειμένου να ανακαλύψουν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ό,τι βρουν μέσα εκεί μπορεί να σημάνει τη λύτρωση του κόσμου – ή το οριστικό τέλος του. 
Ήρθε η στιγμή που η Έιβερι θα πρέπει να αποφασίσει πόσα είναι διατεθειμένη να θυσιάσει για χάρη του κόσμου, της οικογένειάς της και της αγάπης. 

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΗ

Σάρα Τζ. Μαας


Expectations:
Αυτό πρέπει να είναι το A Court of Mist and Fury στα αγγλικά, το σίκουελ του Αγκάθια και Τριαντάφυλλα (A Court of Thorns and Roses). Δεν θυμάμαι καλά περί τίνος πρόκειται αλλά είναι ρομαντικό στο μέλλον ή σε κάποιον παράλληλο κόσμο κ.λπ.

Reality:
«Πες μου τι βλέπεις». «Έναν κόσμο διχασμένο». Η Φέιρα γλίτωσε από τα χέρια της Αμαράνθα και κατόρθωσε να επιστρέψει στην Αυλή της Άνοιξης –όμως το τίμημα αποδείχτηκε μεγάλο. Παρότι πλέον διαθέτει τις δυνάμεις των Ξωτικών, η καρδιά της παραμένει ανθρώπινη, και δεν μπορεί να ξεχάσει τα όσα τρομερά χρειάστηκε να κάνει προκειμένου να σώσει το λαό του Τάμλιν. Ούτε έχει ξεχάσει η Φέιρα τη συμφωνία της με τον Ρίσαντ, το Μέγα Άρχοντα της φοβερής Αυλής της Νύχτας. Κι ενώ η Φέιρα προσπαθεί να διαχειριστεί το σκοτεινό ιστό των πολιτικών ισορροπιών της αυλής, του πάθους και των μεθυστικών της δυνάμεων, μια ακόμη σκοτεινότερη δύναμη καιροφυλακτεί… κι ίσως η Φέιρα αποδειχτεί το κλειδί για την αντιμετώπισή της. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα χρειαστεί να τιθασεύσει τα φοβερά χαρίσματά της, να γιατρέψει τη ραγισμένη της ψυχή και να αποφασίσει πώς θέλει να διαμορφώσει το μέλλον της… καθώς και το μέλλον ενός ρημαγμένου κόσμου. Η Σάρα Τ. Μάας, τα βιβλία της οποίας έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες ευπώλητων των Times της Νέας Υόρκης και της USA Today, διευρύνει τον κόσμο της Φέιρα πέρα από κάθε φαντασία, σε αυτή τη σαγηνευτική και καθηλωτική συνέχεια του Αγκάθια και Τριαντάφυλλα.


ΧΕΛΩΝΕΣ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ

Τζον ΓκρινExpectations:
Λοιπόν, έχει, κλασσικά, έναν άκυρο και παράξενο τίτλο που δεν καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται, οπότε δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα. Το εξώφυλλο πάντως είναι πολύ ωραίο.

Reality:
Η δεκαεξάχρονη Άζα δε θα σκεφτόταν ποτέ να λύσει το μυστήριο του εξαφανισμένου δισεκατομμυριούχου Ράσελ Πίκετ. Αλλά η αμοιβή είναι εκατό χιλιάδες δολάρια, και η Καλύτερη και Πιο Ατρόμητη φίλη της, η Ντέιζι, θέλει οπωσδήποτε να προσπαθήσει. Έτσι, αρχίζουν την έρευνα, που θα τις φέρει στον κόσμο του Ράσελ Πίκετ και του γιου του, του Ντέιβις, με τον οποίο τις ενώνουν πολλά -και τις χωρίζουν ακόμη περισσότερα
Η Άζα προσπαθεί. Προσπαθεί να είναι καλή κόρη, καλή φίλη, καλή μαθήτρια, ακόμη και καλή ντετέκτιβ, την ίδια στιγμή που τα αισθήματά της και οι φόβοι της γίνονται ένα όλο και πιο μπερδεμένο κουβάρι.
Ο διάσημος συγγραφέας του παγκόσμιου εκδοτικού φαινόμενου Το λάθος Αστέρι ζωγραφίζει την ηρωίδα του με συγκινητική τόλμη και ειλικρίνεια, σ’ ένα μυθιστόρημα για την αγάπη, τη δύναμη της ψυχής και τις φιλίες που κρατούν για πάντα.

Αυτά από εμένα... δεν ξέρω τι άλλα να πω. Επίσης: έκανα instagram! Με λένε freedom_plt.Τελειώνω: Κοινοποίηση, Σχολιάκι, και Εγγραφή για περισσότερα ξερωκαρπίτικα.
Αυτά.

Yours sincerely,

YOU MIGHT ALSO LIKE

September Creatives 2017 | Back to school, Dreamcatcher

Released | To All the Boys I've Loved Before (2018) - spoiler free

Back to School DIYs: Notebooks and Weekly Calendar