Released | Incredibles 2 - Back In Business

Hey, It's Rey!
Hey, what's up guys? Well, 14 χρόνια μετά, το σίκουελ της υπερπαραγωγής, του αριστουργήματος (ή μάλλον του απιθανουργήμαγος) έρχεται για να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! Να θυμηθώ να μην δουλέψω ποτέ στο μάρκετινγκ. Θα κλείσω εταιρίες με τα απαίσια thangs like this one...
Οπότε ναι. Incredibles 2 - BACK IN BUSINESS.


Λοιπόν, ναι, βγήκε το 2 και εγώ ανεβάζω ανάρτηση 3 μέρες αφότου το είδα (wifi issues :p) και 6 μέρες μετά την πρεμιέρα. Οκέι. Λοιπόν, μου άρεσε πολύ. Το 1 ήταν σαφώς καλύτερο αλλά το 2 έθιγε και αρκετά κοινωνικά προβλήματα το οποίο μου άρεσε πολύ. Το καλό με τους Απίθανους είναι πως θα μπορούσε αυτή η ταινία (και το 1 και το 2 whatever) να είναι κάλιστα κανονική ταινία με ηθοποιούς κ.λπ. Λοιπόν όπως καταλάβατε μπήκα κατευθείαν στο θέμα χωρίς να περιαυτολογώ. γιατί αυτήν την φορά αποφάσισα να μην βλέπω τίποτα καθώς γράφω (ούτε ΟΙΤΝΒ, ούτε Dark, ούτε Orphan Black, ούτε Beyond Stranger Things) και να πω την αλήθεια μου αρέσει. Γίνεται γρήγορα η δουλειά.
Λοιπόν αυτή είναι η περίληψη που πήρα από τo cine.gr:
Η Έλεν/Ελαστίνα ηγείται μιας καμπάνιας για να επιστρέψουν οι Σούπερ Ήρωες στη δράση, τη στιγμή που ο Μπομπ/Κύριος Απίθανος, μαζί με την Βάιολετ, τον Ντας και το μωρό Τζακ-Τζακ, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την καθημερινή, «φυσιολογική» ζωή στο σπίτι, ενώ οι υπερδυνάμεις του Τζακ-Τζακ είναι στο τσακ να αποκαλυφθούν. Η αποστολή ανατρέπεται όταν ένας νέος κακός εμφανίζεται με ένα ευφυές και επικίνδυνο σχέδιο που θέτει τα πάντα σε τρομερό κίνδυνο. Η οικογένεια των Παρ όμως δεν αποφεύγει ποτέ μια πρόκληση, ειδικά με τον Ψύχτρα στο πλευρό της. Για αυτό και είναι όλοι τους τόσο... Απίθανοι. 1. Πριν το δω νόμιζα πως η ιστορία θα συνεχιζόταν μετά από αρκετό καιρό που και καλά όλα θα είναι φυσιολογικά (ή όσο φυσιολογικά μπορεί να είναι τα πράγματα στην ζωή μιας σούπερ οικογενειας), αλλά στην πραγματικότητα άρχιζε ακριβώς αφού τελείωνε η πρώτη ταινία. Στο σημείο όπου ένας τυφλοπόντικας, ο επανομαζόμενος 'Υπονομευτής' (The Underminer) έσκασσε μύτη με ένα γιγάντιο τρυπάνι μέσα από την γη με σκοπό να υποτάξει την ανθρωπότητα. Οκέι, όλοι ξέρουμε την συνέχεια, ο Υπονομευτής απωθήθηκε από τους Απίθανους (πολεμώντας όλοι μαζί σαν οικογένεια).2. Έχει πλάκα το οτι προσπαθούν να φέρονται (η οικογένεια των Απίθανων ή όπως λέγονται) ως μία φυσιολογική οικογένεια, για παράδειγμα η Ελαστίνα προσπαθεί να πείσει τον Ντας να φάει τα λαχανικά του και η Βιολέτα να πλύνει τα χέρια του κ.λπ.3. Η ταινία έθιξε αρκετά κοινωνικά θέματα, όπως φεμινισμό στο επίπεδο και της κεντρικής ηρωίδας (σε αυτήν την περίπτωση της Ελαστίνας) και της villain, η οποία σε αυτή την ταινία δεν πρόκειται για υποχείριο κάποιου ανώτερου εχθρού, αλλά δρα μόνη της, χρησιμοποιώντας φυσικά και άλλα πρόσωπα.4. Τον αδελφό της τύπισσας, τον χαζοχαρούμενο με τον σμόκιν δεν τον πάω καθόλου, είναι από τους καλούς αλλά όχι. :\
5. Η Έβελυν είναι ίδια η Cara Delevigne ♥
6. Σε κάποιο σημείο, ο Γουίνστον είναι σαν να οργανώνει το όλο κίνημα για την νομιμοποίηση των Σουπερ Ηρώων για καθαρά καπιταλιστικούς λόγους, για την φήμη κ.λπ. Έτσι μου φάνηκε εμένα όταν πρωτοανακοίνωσε πως θα λάβει χώρα το συνέδριο με εκπροσώπους από πολλές χώρες αλλά δεν αποδείχτηκε αυτό.
7. Σε ένα συγκεκριμένο point συμφωνώ με την Έβελυν. Δεν γίνεται να περιμένεις από κάποιον τρίτο να σε σώσει και να παρακαλάς τα ουράνια είτε για κάποιον Θεό ή Απίθανο. Εάν είσαι διατεθειμένος να σωθείς μόνος σου αξίζει η προσπάθεια.
8. Οι προσπάθειες του Μπομπ να ελέγξει τα παιδιά - κλαίω. Η Βιολέτα να έχει περάσει ερωτική απογοήτευση και να καταναλώνει όσο παγωτό υπάρχει στην κατάψυξη, ο Ντας να γράφει διαγώνισμα στα 'πολύπλοκα' μαθηματικά τα οποία δεν μπορεί να ελέγξει ο Μπομπ και κάθε φορά 'αλλάζουν', και ο Τζακ Τζακ να ξυπνάει τα βράδια για να βλέπει ταινίες στην tv και  'επιδεικνύει' της σούπερ δυνάμεις του οι οποίες πρωοτοεμφανίζονται και είναι άπειρες (και να τις χρησιμοποιεί για να απομακρύνει κάπως βίαια τολμώ να πω ένα καημένο ρακούν από το νέο σπίτι). Κάποιες δυνάμεις του που θυμάμαι:
1. Πέρασμα σε παράλληλη διάσταση.
2. Πράσινο λέιζερ από τα μάτια του.
3. Μπορεί να φλέγεται και να μεταμορφώνεται σε διαβολοπραγματάκι
4. Πετάει κάτι σαν μπλε κεραυνούς I guess...
...και πολλές άλλες που δεν θυμάμαι.


9. EDNA IS BACK YAYY ♥Την λαυτρεύω την τύπισσα τόσο πολύ δηλαδή... δηλαδή. Δέχεται να κάνει και babysitting στον Τζακ Τζακ ώστε ανακαλύπτει πως μπορεί να είναι και καλή στην motherhood την οποία δεν μπορούσε ούτε καν να σκεφτεί πιο πριν.
Εντωμεταξύ η στολή του Τζακ Τζακ... πιου πιου πιου. Απλώς ναι. Το λατρεύω. xD10. Έθιξε ειδικά στην αρχή θέματα πολιτικής, η οποία οδήγησε στην όλη κατάσταση, από την οποία επωφελήθηκε και η Έβελυν. Θα μπορούσε να είναι ξεκάθαρα κανονική ταινία.
11. Υπήρχαν παντού ενδείξεις πως ο Screenslaver ερχόταν από το περιβάλλον των αδερφών δεν-θυμάμαι-το-όνομά-τους. Για παράδειγμα, πως ήξερε ο Screenslaver οτι η Ελαστίνα είχε αναλάβει να σταματήσει την υπερταχεία από τον Γουίνστον και την Έβελυν... Deaver (το βρήκα! Basically, το chrome το βρήκε :\). Ή πως υπήρχε οθόνη στην γιάφκα του Screenslaver η οποία με κάποιον τρόπο επικοινωνούσε και συνδεόταν με την κάμερα στην στολή της Ελαστίνας; Η όλη φάση με την κάμερα στη στολή με θορύβησε όταν το έμαθα στην διάρκεια της ταινίες, καθώς αυτό ήταν πολύ βολικό για την Έβελυν, χωρίς να την υποψιαστεί κανείς θα μπορούσε να μαθαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρισκόταν η Έλεν. Επίσης, εάν μπορούσε ο Screenslaver να εισχωρήσει σε ομοσπονδιακές και κρατικές μηχανές υψηλής τεχνολογίας και προστασίας, γιατί δεν μπλόκαρε το σήμα του ώστε να μην τον εντοπίσει η Έλεν; Μήπως επειδή ήταν παγίδα; Λέω 'γω. Επιπλέον, το οτι και καλά ο Screenslaver ήταν απλώς ένας πιτσαδόρος δεν το πίστεψα καθόλου. Όταν τον πιάσανε φαινόταν πραγματικά πως δεν ήξερε τι συνέβαινε και έπρεπε να υποψιαστούν πως αφού μπόρεσε ο Screenslaver να υπνωτίσει τόσο κόσμο θα ήταν πολύ εύκολο να υπνωτίσει και αυτόν.12. Νομίζω πως η ζήλεια του Μπομπ για την επιτυχία της Έλεν ήταν αναμενόμενη, και νομίζω χρειαζόταν στην ταινία για να κυλήσει με τον τρόπο που κύλησε. Από την στιγμή που λέει ο Γουίνστον πω θα χρησιμοποιήσουν την Ελαστίνα ο Μπομπ κατέβασε κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα.
13. Την Voyd την ψιλοσυμπάθησα, οκέι δεν φταίει εκείνη για το γεγονός οτι υπνωτίστηκε. Πάντως η δύναμή της είναι πραγματικά χρήσιμη. I wish I could teleport.
14. Στους Απίθανους υπήρχε τρένο το οποίο έσωσε ο Μπομπ και στο 2 υπήρχε υπερταχεία την οποία έσωσε η Έλεν. Στους Απίθανους υπήρχε το δωμάτιο με τον υπολογιστή τον οποίο χρησιμοποίησε ο Μπομπ για να βρει αν η οικογένειά του είναι ασφαλής και στο 2 υπάρχει επίσης το γραφείο, του οποίου τον υπολογιστή χρησιμοποίησε η Ελαστίνα λίγο πριν καταλάβει τι παίζει. Απίθανοι - δωμάτιο με μηχάνημα που αντλεί δύναμη από τον κύριο Απίθανο, 2 - δωμάτιο στο οποίο είναι κλεισμένη η Ελαστίνα. Όπως στο 1 είχαμε την φάση στο τραπέζι που τσακώνονται όλοι, εδώ είχαμε την 'φάε τα λαχανικά σου'.
#references
15. Δεν έδωσαν αρκετές φωνές από την γυναίκα του Ψύχτρα. Κρίμα κι έχει πλάκα. Η γυναίκα του. Όχι για εκείνον, αλλα για τους άλλους. Αυτό είναι κακό... είναι δεν είναι; Όχι;
Και τελευταίο 16 (παρ' ολο που πατάω τον ψυχαναγκασμό μου κάτω, θα τα καταφέρω. Οκέι, καλά είμαι.)
16. Σίπαρα Έλεν με Έβελυν μέχρι που θυμήθηκα πως η Έλεν είναι κάπου στα 40 or so και αν είχαν κάτι θα μ' άρεσε κάτι πιο νεανικό... Γελάω με τον εαυτό μου αυτήν την στιγμή. Ακόμη και στους Απίθανους σκέφτομαι τα ships, i mean wtf?

Επίσης, απ' ό,τι έμαθα, ο βασικός λόγος που άργησε τόσο πολύ το σίκουελ, είναι ότι ο Brad Bird είχε δηλώσει ότι θα το έκανε μονάχα αν έβρισκε μια ιστορία εξίσου καλή ή ακόμα καλύτερη από εκείνης. Εντέλει, αυτό ανακοινώθηκε από τον ίδιο και την Disney τον Απρίλη του 2014 και θα είναι η 20ή της Pixar. 
Σόου, δατ γουοζ δε ποστ αϊ γκες... Λοιπόν, προσωπικά μου άρεσε πολύ περισσότερο η 1η ταινία αλλά οκέι κάτι κάνει και η δεύτερη, πλάκα έχει, και δεν έχει χαζή childish πλάκα. Όπως είπα και πριν θα μπορούσε να είναι μια κανονική ταινία αν δεν ήταν cartoon, καθώς έχει κοινωνικά μυνήματα, δράση και είναι καθαρά ταινία περιπέτειας και έχει καλό χιούμορ όχι φάση "θα καταστραφούν οι σούπερ ήρωες!" "Μα πως; Αφού είναι σούπερ!" "Χαχαχα χιχι"... Ναι. Excuse me for my hideous sense of humor guys.
Λοιπόν φεύγω γιατί νιώθω την ανάγκη να ακούσω λίγη μουσική και όχι το μουντιάλ που ακούγεται από κάθε μπαλκονόπορτα.
Σόου... βυε βυε ντάρλινγκς! Γουις γιου λακ...

Translation for people who don't understand what's in my brain: "Bye, bye darlings! Wish you luck..."

Sincerely yours,

YOU MIGHT ALSO LIKE

Potterhead DIY | Harry Potter Costume

Happy Birthday Harry Potter saga!

Οδυσσέας Μουρ - η αναπτρεπτική σειρά βιβλίων του P.D. Baccalario